Ismerd meg Magyarország legújabb funkcionális tréning eszközét.
Tekintsd meg exkluzív tartalmainkat!

Megrendelem Exkluzív tartalmak

CrossCore-ral erősítenek a brazíliai olimpiára a győri kenusok

CrossCore-ral erősítenek a brazíliai olimpiára a győri kenusok

Több élsportoló és professzionális sportcsapat választotta már erőnléti felkészüléséhez sportág specifikusan a CrossCore-t, most a győri VSE kitűnőségeit állította maga mellé rendkívüli hatékonysága révén az új felfüggesztéses, saját testsúlyos edzés. Varga Dávid VB 3. helyezett, Khaut Kristóf ifjúsági világbajnok, Takács Kincső VB 2. helyezett és Lantos Ádám VB 4. helyezett, U23 EB 3. helyezett győri kenus 2013 szeptembere óta állandó vendég a Yakuza Fitness CrossCore termében.

Nagyon hasonlít a kenura a CrossCore, mivel itt is minden mozdulat instabil és a kenu is az egyensúlyozásról szól. Abszolút profilba vág az edzés, a saját súlyunkat „rángatjuk”k kenuban is és mozgatjuk a CrossCore gyakorlatok közben. A CrossCore-ral direkt a kenus izmokat tudjuk erősíteni. Több távra külön is készülünk, mások például a gyakorlatok 200 méteres távra, és 1000 méteresre. Javítja az állóképességünket is.  – mondja Khaut Kristóf és Varga Dávid.

  • Hogy jött az ötlet, hogy alkalmazzátok Ti is a profi sportban a CrossCore hatékonyságát?

Elsőként egy videót láttam, amiben amerikai úszók alkalmazták a felkészülésük során, de akkor még nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget. – beszél a CrossCore-val való ismerkedésének első pillanatairól Varga Dávid.

Szeptemberben, a szezon végén úgy éreztem, valamin változtatnom kell, valami újdonságra van szükségem, mert bár világbajnok 3. helyezést értem el, mégis fizikai lemaradást éreztem a többiekhez képest. Egy alkalommal aztán eljöttem feltérképezni, miről is szól az edzés és kipróbáltam.

  • Hogy sikerült?

Az első edzés konkrétan a rosszullétig ment, fájdalmas volt – mosolyog rajta Dávid. Az edzőnk Szabados Krisztián kételkedett a CrossCore hatékonyságában, kérdőn fogadta. Mára a csapattársaim is járnak velem edzésekre, amelyben egyre inkább támogat bennünket és már pihenőnapok helyett is szorgalmazza.

  • Milyen most a CrossCore edzéstervetek?

Kiss László (a CrossCore főinstruktora) egyesével feltérképezett bennünket és kiderült, hogy négyünk közül például egyedül Kincsőnek erős a dereka, amit azért is fontos erősítenünk, hiszen egyedül a hasizom nem veheti át a törzs terheit, szimmetrikusan kell a testet edzeni, amit a CrossCore biztosít. 

Most még heti 1 alkalommal járunk, de szeretnénk, hogy ez a szám egyesületi támogatottsággal emelkedjen.

  • Vannak-e már eredmények? Mik a tervek?

Könnyebben mennek a köredzések, minden izom szépen fokozatosan fejlődik. Az biztos, hogy hegyre már simán felfutunk, annyira erősödött a lábunk.  Hosszabb távon szeretnénk a CrossCore edzéseket alkalmazni, egészen RIOig. 

Legfrisebb híreink


Vissza a hírek listázásához

CrossCore eszköz

99 000 Ft
119.000 FT helyett
CrossCore eszköz

CrossCore helyszínek

Az ország összes helyszíne, ahol gyakorlatban is megismerkedhetsz képzett edzők segítségével a CrossCore valódi előnyeivel. Már 9 helyen ott vagyunk!

Lépj kapcsolatba velünk!

Nekünk fontos, hogy számodra ne maradjon megválaszolatlan kérdés, hiszen így tökéletesítheted edzésprogramod, így fejlődhetsz! Kérdezz tőlünk.