Ismerd meg Magyarország legújabb funkcionális tréning eszközét.
Tekintsd meg exkluzív tartalmainkat!

Megrendelem Exkluzív tartalmak

Senior CrossCore edzések Győrben

Senior CrossCore edzések Győrben


Danka Olgi személyi tréner és instruktor tartja az idősebb korosztálynak szóló Senior CrossCore edzéseket a Yakuza Fitnessben. Elsőre mindenki azt gondolná, hogy a Senior korosztállyal egészen máshogyan kell bánni edzés közben: finomabban, kedvesebben, engedékenyebben. Azonban az idősebbek sokszor „harapósabbak” mint a fiatalok, egy-egy sikerélményért jobban megküzdenek, és jobban is örülnek az elért eredménynek.

 

Miért javasolják a CrossCore edzésformát az idősebbeknek?

Danka Olgi: Mert a CrossCore-ral kb. 3000 gyakorlatot lehet végezni, és ezek között bőven van olyan, amelyeket a gyógytornászok is kifejezetten javasolnak. További előnye az idősebbek számára, hogy az eszköz segítségével az ember a saját súlyával edz, így mindenki a saját erejéhez mérten tudja a feladatot elvégezni.

Milyen a hangulatúak az edzések?

Danka Olgi: Minden edzés viccen kívül: egy buli. A sportos Seniorok életfelfogása, életkedve, vitalitása egészen más, mint az otthon tespedőké. Eleve, aki ide jár, az nem is öreg vagy idős. Itt mindenki fitt és teljesítményorientált. Itt nincs kor, csak a fiatalság hangulata van. Számomra a közösség, amit alkotnak nagyon szimpatikus. Ők igazi csapatot alkotnak: volt húsvéti, év végi vacsora- buli, és év közben is csinálnak közös programokat.

Mennyire lehet, illetve kell Őket motiválni?

Danka Olgi: Jómagam is meglepődtem, hogy nagyon motiváltak, akarnak és tudnak is keményen edzeni. Egészen máshogyan örülnek egy-egy eredménynek, amikor például egy gyakorlatból többet tudnak megcsinálni, vagy amikor bizonyos bonyolultabb feladatokat végre tudnak hajtani. Ilyenkor sugárzik róluk az elégedettség és a sikerélmény. A férfiak pedig kifejezetten kedvesek, olyan kisfiús módon, szeretnek nekem megfelelni. ;) Szóval nagyon jó a hangulat!

Milyen korosztály egyáltalán a Senior korosztály?

Danka Olgi: Ez fizikum függő. Van sajnos 30 éves, aki gyengébb. De például Sanyi bácsi, aki 76 éves, nos ő az egyik büszkeségünk, mivel a Parkinson kór ellen – kézremegéssel járó betegség - vette fel sikerrel a harcot. Az orvosok rendre megállapítják, hogy egyfajta csoda, hogy az állapota stabil és nem romlik. Pedig ez szokott lenni a tendencia. Viszont az is igaz, hogy Sanyi bácsi rendszeresen itt van, és nagyon figyel az egészségére. Egészségesen táplálkozik és büszke rá, hogy a betegségére felírt gyógyszereken kívül csak táplálék-kiegészítőket szed.

A Senior Crosscore csapattal kapcsolatban mire vagy a legbüszkébb?

Danka Olgi: Jó látni, hogy már stabilan 30-an vagyunk a csoportban, és egyre többen leszünk. Olyanok vagyunk, mint egy nagy család. Edzés végén beszélgetünk az edzésről, étrendekről, az otthon végezhető gyakorlatokról.
Ha rájuk gondolok, soha nem félek az öregedéstől.

Legfrisebb híreink


Vissza a hírek listázásához

CrossCore eszköz

79 000 Ft CrossCore eszköz

CrossCore helyszínek

Az ország összes helyszíne, ahol gyakorlatban is megismerkedhetsz képzett edzők segítségével a Cross Core valódi előnyeivel. Már 9 helyen ott vagyunk!

Lépj kapcsolatba velünk!

Nekünk fontos, hogy számodra ne maradjon megválaszolatlan kérdés, hiszen így tökéletesítheted edzésprogramod, így fejlődhetsz! Kérdezz tőlünk.