Ismerd meg Magyarország legújabb funkcionális tréning eszközét.
Tekintsd meg exkluzív tartalmainkat!

Megrendelem Exkluzív tartalmak

Sorozatban nyeri mérkőzéseit a fél éve crosscore-ozó futballcsapat

Sorozatban nyeri mérkőzéseit a fél éve crosscore-ozó futballcsapat

A Győri ETO NBIII-as csapatát 95-96-os születésű fiatalok alkotják, akik a felnőtt bajnokságban második helyezést értek el a bajnokságban. 15 mérkőzésből 10-et megnyertek, egymás után győzelemmel lépnek le a pályáról. Szakmai vezetőjük, Németh Zoltán a sikert az egy-az egy elleni párharcok eredményességének is tulajdonítja.

  • Tavaly nyár óta edzenek a fiúk a saját testsúlyukkal, milyen fejlődés tapasztalt ez idő alatt?

Leginkább az egy-egy elleni párharcoknál mutatkozik meg az edzésmunka, a játékosok nagyobb arányban nyerik meg a párharcokat, valamint gyorsultak is, és a mérkőzésterhelést is jobban bírják. Magabiztosabbak, erősödtek, más a kiállásuk és a kondíciójuk is fejlődött.

  • Ez a siker a csapat szereplésében is megmutatkozik?

Jelenleg a bajnokságban másodikak vagyunk, 15 mérkőzésből 10-et megnyertünk, 3 alkalommal kaptunk csak ki, még a felkészülési időszak elején. Felnőttek ellen játszanak az ifi korú futballisták, így igazán jó eredménynek számít, amit elérnek. Komoly terveik vannak, NB1-ben szeretnének játszani, így mindent megtesznek, hogy felhívják magukra a figyelmet.

  • Miben rejlik a funkcionális edzés sikere, miért a CrossCore-t és az ABS-t választották az erőnléti edzésmunkára?

Nagyon megszerettük a CrossCore-t és az ABS-t (Activ Body System), mi magunk edzők is rendszeresen részt veszünk az órákon, mert előnyük, hogy funkcionális erőt építhetünk, nem egy, hanem több izomcsoportot dolgoztathatunk meg vele.
A CrossCore nem tömeget, hanem erőt ad a játékosoknak. Ami a labdarúgásban fontos és egyben szükséges a mélyizmok fejlesztése, erősítése. Ebben sajnos eddig le voltunk maradva, de a funkcionális edzéseink segítségével el tudtunk érni egy kívánt szintet, amit szeretnénk is megtartani. Erő, állóképesség és kondíció – ezeken a területeken szerettünk volna fejlődni, ezért választottuk a két mozgásformát.

 

  • Vannak-e kiugró teljesítmények a játékosok között?

Vannak játékosok, akiknek a CrossCore és a funkcióonális edzés hatására valóban ugrásszerűen javult a teljesítményük. Főleg azoknál a futballistáknál mutatkozik meg, akiknek más volt a testfelépítése.

  • Heti két alkalommal erősítenek, mi a jövőbeni cél az edzésmunkában?

Az edzéstervünkben mindenképp megtartjuk, és úgy tűnik ez a rendszeresség is bevált.

Gratulálunk a csapatnak, további sikereket kívánunk!

Legfrisebb híreink


Vissza a hírek listázásához

CrossCore eszköz

99 000 Ft
119.000 FT helyett
CrossCore eszköz

CrossCore helyszínek

Az ország összes helyszíne, ahol gyakorlatban is megismerkedhetsz képzett edzők segítségével a Cross Core valódi előnyeivel. Már 9 helyen ott vagyunk!

Lépj kapcsolatba velünk!

Nekünk fontos, hogy számodra ne maradjon megválaszolatlan kérdés, hiszen így tökéletesítheted edzésprogramod, így fejlődhetsz! Kérdezz tőlünk.